Bas en Nicole Berkelmans

aug-23-a 2_klein

Over Bas en Nicole

De natuur loopt als een rode draad door het leven van het echtpaar Bas en Nicole Berkelmans. Wandelen in het bos met de hond, houthakken, eigen groente kweken en vissen. Zij zijn altijd wel buiten te vinden.

‘De herfst en de winter vinden wij de boeiendste tijd van het jaar. De natuur laat zijn vruchten en bladeren vallen, groene blaadjes veranderen in verdorde bladeren met minuscule donkere nerven. En dat is zo mooi!’

Het is een bijzonder duo. Nicole een enthousiaste en ondernemende vrouw, creatief met potlood en kwast. Als zij door het bos wandelt, kijkt zij met andere ogen naar de natuur. Voor haar is een blad geen afval maar juist een inspiratiebron voor een tekening.
Bas een rustige en geduldige man die graag met zijn handen van niets, iets maakt. Dat vindt hij een prachtig proces. Hij is altijd op zoek naar oud ijzer met een verleden zoals oude kasten, lades of platen. Het geeft hem voldoening om van afgedankt materiaal weer iets nieuws te creëren.
Het echtpaar vult elkaar heel goed aan. Nicole tekent en legt de basis voor een ontwerp, samen komen zij tot het uiteindelijke ontwerp en Bas legt al zijn geduld en toewijding in het bewerken van het metaal.
Zo ontstaat een uniek en prachtig kunstwerk uit gerecycled metaal.

Kunstwerken